iPadin käyttäminen

Applea lainaten “seuraava tietokoneesi ei ole tietokone”. Kymmenen vuotta sitten markkinoille tulleiden iPadien käyttöteho kasvaa kovaa kyytiä, ja Applen valmistamat iPad- sekä iPad Pro -mallit ovat nykyään lajinsa aatelia. Painavasta kannettavasta Padiin siirtyminen houkuttaa erityisesti niitä, jotka ovat paljon liikkeessä. Siinä missä kevyinkin läppäri vaatii oman kantolaukkunsa tai vähintään tilaa vievän suojan, tabletti sujahtaa pieneenkin käsilaukkuun helposti. Lisävarusteiden ja oikeiden sovellusten avulla iPad pystyy samaan kuin tietokone ja joskus jopa enempään.

Tietokoneen ja iPadin erot

Suurin ero tietokoneen ja iPadin välillä on käyttötapa. Siinä missä tietokonetta käytetään hiirellä ja näppäimistöllä, iPad toimii ilman lisälaitteita kosketusnäytöllä. Käyttötavan lisäksi eroa löytyy siitä, että tietokoneelle asennetaan ohjelmia. iPad sen sijaan toimii erilaisilla sovelluksilla, joita on helppo asentaa ja testailla. Padilla voit ilmaisten tai kohtuuhintaisten sovellusten avulla esimerkiksi tehdä muistiinpanoja käsin, piirtää kuten paperille, kuunnella musiikkia ja päivittää sosiaalista mediaa. Lisäksi eroa on tietysti myös painossa ja sitä kautta kuljetettavuudessa.

iPadin lisävarusteet

Jotta saat iPadistasi irti sen täyden käyttöpotentiaalin, kannattaa siihen hankkia asianmukaiset lisälaitteet. Näihin kuuluvat ainakin kynä sekä näppäimistö, jonka avulla voit käyttää tekstinkäsittelysovelluksia kuin läppärillä konsanaan. Käyttäjien iloksi Apple on myös väläytellyt kosketuslevyllä varustetun näppäimistön ilmestymistä valikoimiin, mikä toisi iPadin käyttöä vielä lähemmäs kannettavaa tietokonetta. Kynän ja näppäimistön lisäksi iPad kannattaa myös suojata huolellisesti. Suojia ja paljon muuta löydät iPhone talosta, jolla on laaja valikoima verkossa sekä äärimmäisen nopea toimitus.