Hyvä pelisivusto

Computer gameOn vaikeaa määritellä tarkasti millainen on hyvä pelisivusto, koska asia riippuu täysin käyttäjän omasta tarpeista ja vaatimuksista. Tiettyjä perusasioita voi kuitenkin ajatella hyvällä pelisivustolla olevan. Ensinnäkin laaja pelivalikoima selkeine opastuksineen on äärimmäisen tärkeä seikka. Käyttäjä ei varmasti jaksa selata epäselvää pelivalikkoa tai pelikuvauksia kovinkaan pitkään.Selkeyden lisäksi toinen tärkeä asia hyvällä pelisivustolla on nopea ja ystävällinen asiakaspalvelu. Tämä tuo luottamusta pelituotteisiin sekä saa asiakkaan palaamaan sivustolle. Jos mahdollinen palvelussa ollut ongelma on selvitetty asianmukaisesti, jää pelaajalle hyvä kuva palvelusta. Myös omalla kielellä tarjottu asiakaspalvelu on elintärkeää. Myös ilmaiseksi tarjottava sisältö on houkuttelevaa; esimerkiksi Pelikone tarjoaa juuri kaikkea tätä. Sivustolla on helppo liikkua ja tarvittavan tiedon löytää heti.

Valtavan valikoiman äärellä

Kun käyttäjä on valinnut pelisivun jossa haluaa viihtyä pidempään, on hänen valittava peli satojen, kenties tuhansien, joukosta. Lisäksi peliohjeet tai -säännöt tulisi löytää sivustolta helposti. Jos pelejä on useita, voi tietojen etsiminen olla uuvuttavaa, mutta oikeanlaisella sivuston suunnittelulla tätä voidaan parantaa. Helppokäyttöisellä pelisivustolla, kuten Suomicasinolla, vaikkapa Blackjackin säännöt on selitetty ymmärrettävästi ja ne on helppo löytää. Kun halutut tiedot löytyvät selkeästi, ei käyttäjän tarvitse repiä hiuksiaan yrittäessään etsiä sääntöjä tai ohjeita itselleen uuteen peliin. Jos säännöt luettuaan pääsee yhdestä linkistä suoraan pelaamaan, helpottaa sekin pelaajan navigointia sivustolla.

Visuaalisuudella on merkitystä

Nettipelaajalle, oli pelivalinta mikä tahansa, pelin visuaalisuudella on yleensä suuri merkitys. Tästä syystä myös pelisivuston valintaan vaikuttaa sen ulkonäkö. Erityisesti ensimmäisen vierailunsa aikana kävijä kiinnittää yleensä huomiota siihen, miltä sivusto näyttää. Sivuston visuaalisuudella on myös paljon tekemistä sen helppokäyttöisyyden ja selkeyden kanssa. Esimerkiksi pelaa -painikkeiden taustasta erottuva väritys on myös tärkeää. Muun muassa Taukopelit-sivusto on hyvä esimerkki sivuston kokonaisväritykseen sopivista, mutta silti erottuvista, pelaa-painikkeista. Vaikka tausta ja muu kuvitus eivät saisi häiritä peliä, on kuitenkin mukavaa, että sivuston ulkonäköön olisi panostettu. Pelisivuston ulkoasussa hauskuuden tyylikkyyden ja selkeyden tulisikin aina kulkea käsi kädessä. Eikä toki unohdeta kattavaa pelivalikoimaa, sillä pelaamaanhan sivustolle lopulta tullaan.